Nappali, hétköznapi smink


Miért érdemes nappali sminket profi szakemberrel készíttetni?

Bár hazánkban még csak ismerkedünk a nappali smink fontosságával, nyugaton már évek óta elterjedt a fiatal és az idős nők társaságában egyaránt a nappali smink profi által való készítése. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindennap mindenképpen csak profival érdemes elkészíttetni a munkába menős sminkünket, sokkal inkább olyan számottevő üzleti tárgyalásokra, baráti megjelenésekre vagy éppen egy állásinterjúra gondolok, ahol úgy érzed fontos a kifogástalan, ámde szolid megjelenés.

Hogyan épül fel a natúr, nappali smink?

A nappali sminket nagyon sokféle képpen el lehet készíteni. Függ a Te ízlésedtől és természetesen az adott smink „használati” jelentőségétől. Vagyis, hogy mit szeretnél elérni azon az adott napon. Van, aki a hétköznapokon tényleg csak egy leheletnyi sminket szeret az arcán viselni, és vannak olyanok, akik a cicás és határozott tusvonalat tekintik hétköznapi sminknek. Ez a szakma attól gyönyörű, hogy mindenki saját igényeinek megfelelően élhet a lehetőségekkel.

Horváth Bianka, Professzionális sminkes


Cím

Igénynek megfelelően, előzetes egyeztetés alapján.

Telefonszám

+ 36 30 5274194

A nagy nap a hölgyek számára egy csodálatos ámde sokszor feszültségteli nap is. Azért szoktam ajánlani a próbasminkelést, mert fontosnak tartom, hogy a mennyasszonnyal már kialakuljon egyfajta ismeretség közöttünk, így elkerülhető a kezdeti izgulás. Az esküvő előtt mindenképpen tudnom kell azokat az információkat, amelyek segítségével el tudom dönteni, hogy az adott hölgy arcának milyen sminkek lesznek a legmegfelelőbbek a nagy napra.
Először is nagyon fontos, hogy milyen bőrtípusa van a kedves vendégemnek. Ez által tudom majd a legmegfelelőbb alapozót ajánlani. Ez után közösen megnézzük és eldöntjük a vendégemmel, hogy milyen típusú sminket is szeretne viselni majd az esküvőre.

Van lehetőség hozott képről sminket kérni, de ilyenkor minden esetben megnézem, hogy a kért smink a vendég arcához és külleméhez milyen mértékben illeszkedik.

Munkáim során nagyon sokszor tapasztalom, hogy a vendégek tanácsokat kérnek tőlem mit is csináljanak / avagy ne csináljanak a Nagy nap előtt.
Ilyenkor természetesen mindenki izgul és előfordulnak olyanok is akik annak érdekében, hogy bőrük makulátlan legyen újdonsült termékek kipróbálásába kezdenek. Ez nem mindig sül el pozitívan. Mindig említést teszek arról, hogy az utolsó napokban már ne kezdjünk el használni új, ismeretlen termékeket és ne menjünk el kozmetikushoz sem. A másik leggyakrabban előkerülő probléma ( főleg nyáron) a túl szoláriumozott vagy napbarnított, égetett bőr.

- Fontos, hogy az esküvő előtti 2-3 napon már ne menjünk szoláriumba, hiszen előfordulhat, hogy kicsit jobban megkapja a bőrünket és ilyenkor nagyon nehéz megfelelően elfedni az égett területeket.

Használjunk tehát napközben is mindig napvédő termékeket az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.
Bár fontos, hogy sminkünket jó minőségű termékekkel készítsük az egész estés táncolás és mulatás során előfordulhat, hogy úgy érezzük, szeretnénk egy kis frissességet vagy korrigálást. Szeretem megemlíteni a vendégeimnek, hogy mindenképpen tartsanak maguknál mattító púdert illetve valamilyen hidratáló, frissítő arcpermetet. Manapság már a drogériákban is lehet kapni sokféle fixáló, frisstő sprayt, nem feltétlenül kell a legdrágább árkategóriákban gondolkoznunk. Ezen kívül mindig legyen nálunk folyadék, hiszen bőrünk folyamatos hidratálásáért is mi vagyunk a felelősek.